Интервјуа

КПД Штип

Осудениците во КПД Штип имаат можност за ресоцијализација и промена на нивните навики, со цел повторна социјална адаптација за понатамошниот живот по издржувањето на казната затвор.

ВИДЕО ПРИЛОГ НА РЕДАКЦИЈАТА ,,360 СТЕПЕНИ” ЗА ПРОБАЦИЈА

Преполнетоста на затворите станува сериозен проблем. Директорот на Управата за извршување на санкциите Јовица Стојановиќ  за редакцијата ,,360 степени” изјави дека за да се намали преполнетоста на затворите потребна е поголема употреба на алтернативните мерки и институтот условен отпуст. Истиот смета дека доколку не се направи некоја промена во текот на носењето на пресудите и […]

Трет дел од интервјуто на директорот Јовица Стојановиќ за ЦивилМедиа

Стојановиќ: Преку пробацијата затворениците се реинтегрираат во општеството Со Јовица Стојановиќ, директор на управа за извршување санкции, разговаравме и за здравствениот систем в о затворите, здравствената заштита на вработените, но пред сѐ затворениците. „Она што Управата, позитивно, го направи  во овој период е обезбедување на средства со помош ан Владата за здравствено осигурување на сите […]

Втор дел од интервјуто на директорот Јовица Стојановиќ за ЦивилМедиа

Стојановиќ: Единаесет години ме држеа во фиока Во вториот дел од интервјуто со Јовица Стојановиќ, директор на Управата за извршување санкции при Министерството за правда разговараме за реформите во УИС и пробацијата. Стојановиќ зборуваше и за кумановскиот затвор во Кшање и пропустите што таму се направени уште на почетокот од неговото реализирање. Со директорот на […]

Прв дел од интервјуто на директорот Јовица Стојановиќ за ЦивилМедиа

Стојановиќ: Катастрофа е благ збор да се опише состојбата што ја затекнав во затворите во 2017 година Во првиот дел од нашиот разговор со Стојановиќ, се фокусираме на промените во КПД Идризово правејќи и паралела меѓу состојбите кои ги затекнал и она што успеала да направи УИС по неговото назначување за директор. Јовица Стојановиќ е […]

Scroll to top